Video

How it started...

Vanuit mijn interesse voor fotografie begon er een paar jaar geleden ook een passie voor video op te borrelen. Ik begon regelmatig promo video’s te maken voor mijn kerk en filmde veel op vakantie’s. Dit maakte dat ik in 2018 een HBO studie ben gaan volgen om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van video.

Wat maakt video zo gaaf?

Video is een super gaaf middel omdat het je de mogelijkheid biedt om iemand echt mee te nemen in een bepaalde situatie en hierdoor een boodschap enorm goed kunt overbrengen!

Denk bijvoorbeeld aan hoe je je voelt wanneer je een after-movie van een festival bekijkt. Je krijgt er zelf ook zin in om naar dit festival te gaan! Waarom? Omdat je tijdens het kijken van de video onbewust het gevoel krijgt alsof je er ook een beetje bij bent geweest. Je ervaart een deel van de sfeer die daar was! En dat maakt video zo krachtig en effectief!

Met video doorbreek je ook de digitale blokkade van ‘afstand’ en kan je veel persoonlijker de ontvanger benaderen! De ontvanger leest niet een onpersoonlijke tekst, maar wordt echt aangesproken door een persoon die te zien en te horen is. Dit maakt dat video zo effectief is en dus tegenwoordig ook zoveel wordt gebruikt!

Soorten video's

Nu denk je misschien: ik wil graag dit middel inzetten voor mijn bedrijf of evenement, maar wat voor video is dan het meest geschikt?

Ik bied verschillende soorten videoproducties aan: documentaire’s, promovideo’s, bedrijfsvideo’s, aftermovies, interviews en video’s speciaal voor social media en deze verschillende video’s kunnen zeer geschikt zijn voor hetzelfde doel, maar dat betekend nog niet dat ze ook passen bij jou! Daarom nemen we rustig de tijd om samen te kijken naar wat het beste bij jou past en het beste jouw doel gaat behalen.

Hoe ga ik te werk?

  1. Eerst nemen we rustig de tijd om elkaar te leren kennen en luister ik graag naar jouw wensen en ideeën voor de video. In dit gesprek zullen we ook kijken naar welk soort video het meest geschikt is voor jouw doel.
  2. Vervolgens zal ik na de kennismaking enkele verschillende opzetten maken, waarvan we er een kiezen om die te verfijnen.
    De keuze zal gemaakt worden in een tweede gesprek waarin er alle ruimte is om feedback te geven voor de volgende versie.
  3. Als je tijdens ons derde gesprek tevreden bent met de verfijnde opzet van de video, dan geef je hier een akkoord voor en wordt er gekeken naar een geschikte datum om te gaan filmen.
  4. Tijdens de draaidagen doe ik mijn ding en zorg ervoor dat alle ideeën prachtig worden verfilmd. De beelden worden vervolgens dan gemonteerd tot een eerste versie.
  5. Deze versie zullen we dan samen bekijken en hier zal dan ook weer ruimte zijn voor feedback.
    (Afhankelijk van hoeveel revisies we hebben afgesproken, zal dit proces herhaald worden totdat je tevreden bent of aan je maximum van revisies zit.)
  6. Na hard werken is de video dan eindelijk klaar! Dit moet natuurlijk gevierd worden! Daarom zullen we een moment plannen dat we gezamenlijk, met bijvoorbeeld de rest van het team, het eindresultaat gaan bekijken met een hapje en een drankje.

Video projecten

Bekijk meer projecten Portfolio

Benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen?

Benader mij op social media of stuur mij een e-mail!